Velkommen til WITHbakerikaffe BLOGG!

Velkommen til bloggen! Her kan du følge veien frem til
WITH brød & kaffe åpner! Og litt etterpå...

fredag 25. mars 2011

Logoforslag kommer her... Si din mening!


Her er logoforslagene fra studentene på Norges Kreative fagskole i Tønsberg.
5 jenter og 1 gutt har jobbet på spreng det siste døgnet for å levere, og kl. 13 i dag presenterte de dette for meg. Jeg er utrolig glad for å ha fått muligheten til å presentere stedet for dem, og deretter få seks logo forslag tilbake! Tusen takk til en strålende gjeng!
Her kommer nå mitt ønske til deg... Ta en ordentlig titt på disse 6, og stem. Hvilken av disse logoene appellerer til deg? Og skriv gjerne noen ord om hvorfor. Spent fredagshilsen, Kjersti

33 kommentarer:

 1. Umiddelbar tilbakemelding fra stua hos oss.....ingen "innertier" synes vi. ( dårlig gjort?) Synes nr 6 ser ut som klesbutikk, liker litt nr 1, liker fargene på den blå i nr 1.
  Savner noe som sier noe om produktene i logoen...dvs en kaffekopp, ett brød e.l.
  Nr 5 minner om Verktøy logo eller noe....
  Nå ble jeg VELDIG kritisk hører jeg. Men men....ber du om tilbakemelding så kommer det.
  Men av disse over går nok nr 1 av med seieren for min del....
  Lykke til...og god fredag, sees plutselig!!(tirsdag) vi setter av god tid a...tydeligvis mye å snakke om, jeg har litt jeg og nemlig!!! God helg!! Klem :-)

  SvarSlett
 2. blogg logoen din burde du bruke. stram WITH med bakeri og rødt hjerte og kaffe. helt super. lykke til med oppstart. klem fra Lille

  SvarSlett
 3. Hei Kjersti. Jeg er i grunnen veldig enig i det Veronika skriver om 5 & 6. Nr 5 forbinder også jeg m noe verktøy/maskin-greier. Passer ikke ditt konsept.
  Jarle likte nr 4, spesielt pga termosen. Jeg er litt enig, ser at i'en kan leses som 1 - altså et ett-tall og "prikken" som prikken-over-i'en. Fiffig, men samtidig litt for fikst. Kanskje? Spør noen som ikke vet hva du heter. Hvis de leser "With" er min bekymring grunnløs.
  1'erne er søte, men jeg mener du bør droppe hjertet. Det har vært poppis lenge og blir snart veldig ut. Tror jeg. Pluss at det kan assosieres m en kafé i Tbg. Er det bevisst er det selvsagt greit.
  Jeg heller mot 2 eller 3 (kanskje helst 2). De er nostalgiske, eller "retro" om du vil. Mao. moderne. Det er bra NÅ og så kan selvsagt en logo endres om den om noen år blir oppfattet som håpløs umoderne... Men da er With bakeri - kaffe likevel en megasuksess, så da så. ; )
  Lykke til. Klemmer fra Jarle & Tor

  SvarSlett
 4. digger nr 3! bra fargevalg. og klassisk/stilig!!! enige med andre her at 5 og 6 minner mer om verktøy eller annet..

  Lykke til videre i prosessen!!
  Christine

  SvarSlett
 5. Helt klart nr 1!

  SvarSlett
 6. Hei Jarle og Tor!
  Så glad jeg blir for å se at dere har skrevet, tusen takk! "Termosen" er et gammelsdags melkespann.. måtte bare nevne det.. Gleder meg til å se dere på stedet, og gi lyd om dere kommer til Tønsberg før august. Klem, Kjersti

  SvarSlett
 7. Jeg synes den blå i nr 1, liker godt fargen og det fine hjertet. Lykke til!
  Klem fra Heidi

  SvarSlett
 8. Helt klart nummer 3 fra en kaffe-elsker.

  SvarSlett
 9. Nummerene viste litt feil for meg som sa i forrig innlegg at det var nummer 3 som var for en kaffe-elsker, så klart det er 1...........gå for den.

  SvarSlett
 10. Nr. 1

  Enkelt, stilrent og vakkert :)

  SvarSlett
 11. Nr 1 er definitivt beste logo, men ingen i dette byrået har vist dårlig kunnskap når det kommer til farger. Fargene de har brukt i logoene du har fått virker hemmende på appetitten, blått er verstingen. Hvor er den lune stemningen?

  Når man driver cafe/bakeri vil man jo selge mest mulig. Varme farger er viktig for både appetitt og hygge. Oransje- okergul- lys brun: farger som minner om nybakt brød og brunost og kaffe.

  Logo 2: Blåkopi av Restylane
  Logo 3: se logo 2
  Logo 4: Minner om Dermalogicas hudpleieserie
  Logo 5: Blåkopi av Kärcher Rengjøringssystem (helt vilt, se Google)
  Logo 6: Svært lik HosYytte (nisjebutikk for strømper i store størrelser.

  Jeg ville gått for logo nr 1, men eksperimentert med andre farger på den! Ta en titt på Unites Bakeries sin logo (offwhite, brun og oker.) Helt greit med hjerte i logoen selv om det er litt oppbrukt, det funker jo!
  Lykke til og god helg!

  SvarSlett
 12. Jeg stemmer på logo 1 med farve, den setter meg i en stemning av kaffekos og god kvalitet!!
  Lykke til,
  Siri

  SvarSlett
 13. Hei anonym! Takk for en konstruktiv og spennende tilbakemelding. Det satte jeg stor pris på!! God helg tilbake, og igjen takk for at du tok deg tid til responsen! Kjersti

  SvarSlett
 14. Jeg stemmer for logo nr 1..
  Det er den som gir et best "ansikt" utad synes jeg :) Stilrent, klassisk og enkelt.
  Enig i at den blir finest med litt farge!

  SvarSlett
 15. Hei!

  Jeg er en av studentene fra NKF og har registert kommentarene her! Veldig gøy med konstruktive innspill fra mange hold.

  Jeg står for bidrag 5 og har lagt merke til assosiasjonene til Kärcher og verktøy. Desverre har logoen som har blitt lagt ut her vist i feil farge, så vil vennligst at dere ser på fargen på koppene, samt tar en titt på denne linken for å se logoen i riktig farge:

  http://berriesforbears.files.wordpress.com/2011/03/picture-23.png

  SvarSlett
 16. Blåfargen går ikke i gult så den passer som gjenkjennelse på nytt og fresh.

  SvarSlett
 17. nr 5 : Jeg skjønner konseptet. Det kommer tydlig fram for meg, men jeg synes også at det ikke passer så bra til en hyggelig bakeri kaffe, men liker den godt.

  nr 2 : gir meg en nytelse av fortiden, kos og nostalgi med hjeme laget mormors brød. passer til konseptet.

  nr3 : nesten det samme som nr 2, men passer også til en stil som home cottage ( som nr 2)

  nr 4 : gir meg en typisk, stram gammel følelse, som et velkommen hjem, Veldig fin med et melkespann som viser et element som passer til ditt kosept.

  Hilsen Tore Olav

  SvarSlett
 18. Fantastisk med alle innspillene! Må bare takke igjen, og si at det er helt topp! Fyr løs dere som mener noe, og gi gjerne uttrykk for nettopp hvilken av logoene som best gir dere følelsen av håndverk, åpent, ekte, stemning! Evt, innspill til forslag som ikke er representert i de 6 logoene som ligger ute. God søndag! Målet er at 100 personer skal stemme, så 57 more to go..

  SvarSlett
 19. Hei Kjersti
  En liten hilsen fra Gøteborg. Kjempekult att du kjører på hardt igjen, imponerende!!

  1 - litt for tidstypisk nå, står ikke ut på noe sett. Gir assosiasjoner til myke verdier men blir ikke noe enestående. Finnes vel lignende logo hos noen andre lignende konsept.

  2-3 Litt mye United Bakeries, stilfulle men dog

  4 Annerledes! definitivt den beste logon å bruke, stillig, sober og litt eksklusiv. En logo som passer fint videre grafisk til andre produkter og varer. Helt klart den beste.

  5 Så definitivt ut som en wurth kopi, men med den nye linken som ble lagt ut så var den fin. Desverre så må den være stor for att man ikke skal oppfatte den som det førtsnevnte.

  6 litt mye klesmerke

  SvarSlett
 20. Hei. Jeg vet ikke helt hvilken logo jeg synes passer best. Noen generelle logotanker fra meg likevel.

  Gi en ekstra tanke i utvelgelsesprosessen om logoen din har potensiale til vekst og utvidelse!

  Tenk på hvor mange områder du skal benytte logoen til: postale trykksakar, offisielle dokumenter, promoteringsmateriell, papp og porselen, skilt og dørmatter osv osv. Logoen skal også fremstilles på mange forskjellige materiell; papir, papp, porselen, acryl... og også tilpasset websider, e-postsignatur, bloggheading etc etc. Ta en titt på logoen din hvordan den ser ut/virker både 'analog' og digital!

  Vurder også hvordan logoen kan utvides og om den gir rom for variasjoner. F.eks. kan den inverteres (svart på hvit bakgrunn, hvit på svart bakgrunn)? Kan paletten utvides slik at skriften/logomerket/bakgrunnsfarger kan varieres med forskjellige farger? Kan det legges til noen logoelementer (bakgrunnsmønster, tegn)? Kan logoen benyttes horisontal og vertikal? Kan deler av logoen benyttes for seg, f.eks. kun skrift?

  Tenk også på logoen din i forskjellige størrelser! Hvordan ser den ut bitteliten på en sukkerpose, hvordan ser den ut på kafevinduet, hvordan ser den ut på skilt, hvordan ser den ut på nett...

  Lykke til. Og ikke gi deg før du er fornøyd!

  SvarSlett
 21. Ingen tvil om at nr 3 er best, men jeg ville kanskje endret litt på fargene. Nr 1 er litt kjedelig og kan assosieres med litt for mye. Hjertet er veldig oppbrukt og bør ikke være med! Nr 2 har ikke den varmen som et bakeri trenger. At nr 2 ligner litt på et kjent bakeri gjør ingen ting. Da vet du jo at den fungerer. Det vil alltid være andre logoer som kan assosieres med alle her.

  Lykke til. Gleder meg til du åpner!

  SvarSlett
 22. Jeg sier som REMA 1000:
  Det enkle er ofte det beste...

  Min stemme går til nr. 1! :o)

  SvarSlett
 23. 1. Stil ren og lekker. Hva med å ha hjertet der prikken er? Er nok denne som passer best og vises bra på de forskjellige produktene dine.

  2. Frisk, men enig at det ser ut som tannkrem reklamen.

  3. Bra, men kjedelig.

  4. Flott med melkespannet bak, men kan den stå alene? Ikke lett å få med seg melkespannet på alle produkter. Kan bli fort litt kjedelig.

  5. Gravemaskin

  6. Fin til en klesbutikk.

  Vinneren hjemme hos oss er nr. 1 :o)

  Når kårer du vinner og når åpner dere?

  SvarSlett
 24. Hei, jeg synes absolutt nr 1 er best. Enkel og grei med et lite hjerte som mange får i kaffekoppen sin når de bestiller latte i hvertfall:)

  Nr 2 og 3 blir alt for "rotete" skrift på et skilt, nr 4 minner meg litt om MC Donalds eller en fastfood restaurant, nr 5 er for verktøy og svart logo blir absolutt for kjedelig.

  Skal dere velge noen, hadde jeg valgt nr 1. Hvis ikke ville jeg gikk elevene en sjanse til......

  Lykke til

  SvarSlett
 25. Hei.
  Butikken din vil være helt klart tjent med logo nr 1.Likte den med blåfargen.
  Hjertet var en skikkelig innertier.Det fikk meg til å tenke rykende ferskt pluss en kjærlighet til ferske produkter.
  LHJ

  SvarSlett
 26. Likte nummer 1. Tydelig navn, fin variasjon av fonter og et hjerte som gir et varmt håndlaget preg.

  SvarSlett
 27. Hei Kjersti.
  Mine favoritter er nr. 2 og nr. 4. Det er jo store likhetstrekk mellom 2 og 3, men når de vises på eksemplene synes jeg nr. 2 vinner.
  Bjørn

  SvarSlett
 28. Synes nr 3 er best! Stilfult design, kul skrifttype, spesielt W'en.. Nr 1 blir litt vel lik ting jeg har sett før. Bare barista har liknende hjerte plassert samme sted i sin logo.. Litt dumt å ha en logosom er så lik logoen til en annen kafé her i lille Tønsberg!

  SvarSlett
 29. Hei Kjersti,
  så spennende med disse forslagene! Og veldig gøy at så mange legger inn kommentarer :)
  Jeg stemmer helt klart for nr 1. Det var den som utpekte seg med en gang jeg så de. Spesielt blåfargen liker jeg utrolig godt! Den passer til stedet og til deg.Logoen er varm og koselig, samtidig som fonten er med på å stramme den opp litt, gjøre den ren og enkel, ikke for sukkersøt. Noen sier at hjertet er litt oppbrukt eller ut, men jeg likte det.
  Jeg ville nok vurdere å bytte om på underteksten slik at bakeri kommer først, deretter kaffe. Synes bakeri skal være det første gjesten leser :)Lykke til videre Kjersti!Klem fra Linda

  SvarSlett
 30. Hei!
  Jeg synes nummer 1 er den klart beste:-)Den er tøff og koselig på samme tid. Lykke til!

  SvarSlett
 31. Hei.
  Logo nr 1,det var kjærlighet ved første blikk.
  Tror det er en logo som fanges lett opp.
  Her har designeren gjort en veldig bra jobb.
  Satt selv på et bakeri idag.Da var det meg og pensjonistene føltes det ut som.
  Så det er nok klokt å velge logo nr 1 som er lett og tydelig,og ikke finne på noe nymotens sprell.
  Logo nr 2,3,5 og6 har ingenting med et bakeri å gjøre synes jeg.
  Veronica B.

  SvarSlett
 32. Jeg likte nr 1. De andre var for "stramme" etter min mening.. Gleder meg til du åpner!!! :-)

  SvarSlett