Velkommen til WITHbakerikaffe BLOGG!

Velkommen til bloggen! Her kan du følge veien frem til
WITH brød & kaffe åpner! Og litt etterpå...

tirsdag 23. august 2011

Til lags åt alle kan ingen gjera

Skru tida 24 timer tilbake. Til i går, mandag 22 august.
Mange synes lunch- blingsene våre ER ALT for store!! Utsagn som "det må jo være kjedelig å kaste så mye mat. Dere kaster pengene ut vindu når så mye mat kastes fra hver kunde"...
I går ønsket flere kunder å dele en blings da de ikke skjønte hvordan de skulle kunne spise en hel alene.

Og ja, de var store i går. Alt for store.

Vi iverksatte "krise-bake-møte" kl. 14 med bakerne for å se hva vi kan gjøre for at lunchbrødene ikke skal bli så store...

I dag, tirsdag, nye muligheter, skru tida ca 8 timer tilbake. Lunchbrødene mindre... for mye mindre?

I dag er det noen som synes de er for små... En dame synes kjølemoneteret med det vi hadde å spise så kjedelig ut og ombestemte seg da hun så størrelsen på lunch-blingsen i forhold til pris... en annen synes det var fantastisk mye godt og mye mat for pengene... En eldre herremann (som trolig ikk leser denne bloggen...) var rystet over at vi ikke hadde rosinboller hver dag "sånn kan dere ikke holde på!!"

Egg & rekeblingsene var enorme i går og små-snuppe-smørbrød i dag... Prisene skyter opp og ned ettersom skivene kommer frem i monteret... I dag kunne ikke lenger smøreansvarlig bare smøre. I dag måtte vedkommende frem og endre priser før noe kunne selges videre. Og ja.. vi måtte rette opp litt underveis.. Eks1: gulrotkaka som i går bestod av ca 35 biter, var i dag med samme utgangspunkt delt i 20 biter... De bitene som dermed i går kostet 25kr.. måtte i dag koste 42kr. Ikke akkurat for lett den stakkaren som står i kassa når både 25 kroners og 42 kroners bitene av gulrotkaka befinner seg i monterert til samme tid...

Nærmere kl. 15 i dag kjente jeg at frustrasjon knyttet til størrelse og pris på kaker og luncher nærmet seg en dårlig høyde. Forkledd som "vanlig kunder" tok Linda og jeg en runde for å se hva de andre cafeene i byen tar for sine lunch og kakevarianter... I 10 minutter kastet vi egen uniform og løp rundt kvartalet. Og hva skal vi si.. uten å trekke frem noen spesielt... Påsmurt ligger fra 59kr til 135.. Halve rundstykker fra 37 til 69... Krydderkake stykke fra 49... Skolebolle kr 25, eller kr 15 på tilbud som gårsdagens... Det er utvilsomt forskjell på opplevelsen for kunden om maten ligger ferdig påsmurt eller kommer "fresh" og nylaget ut fra et kjøkken uten innsyn... Som bakeri, hva skal vi være? Hva er mulig å få til i vårt konsept og på vårt areal...

Slik det ser ut nå går prisene ned, og størrelsen blir en mellomting mellom enorm og for liten...
Fortsett å komme med innspill til oss, og ps... lunchblingsene skal egentlig ikke spises med kniv og gaffel, men holdes i hånda og spises ut av posen..

I morra prøver vi på ny frisk igjen, men den ultimate kombinasjon mellom pris og størrelse.
Så får vi se da... Om ikke annet skal vi prøve å ha noen rosinboller. Vi vil jo nødig "holde på" slik at ikke eldre herremenn blir fornøyd. God kveld!

1 kommentar:

  1. Ja det er ikke lett å gjøre alle til lags...!!!
    Kunder kan være ganske morsomme noen ganger... Jobber med kunder selv, noen blir uansett aldri fornøyde, så vi får bare stå på og gjøre vårt beste :-)

    SvarSlett